torstai 14. marraskuuta 2013

Vapaapäivä: Aurinkoa ja lunta!

Tänään oli koulusta vapaata, koska viikonloppuna pitää mennä Olokselle tykkikisoihin talkoisiin kuka mihinkin hommiin ja meitä armahdettiin siitä hyvästä. Toki siltikin ilmoittauduin heti vapaaehtoiseksi kun tarvittiin aamuksi eräopasopiskelijoita poseeraamaan kameralle johonkin koulun esittelypätkään.

Aamulla todettiin meidän kommuunista että minä ajan autoa tänään, Pekkisen autolla sitten poimittiin Laura ja Aino mukaan kouluun tekemään lättytaikinaa, juomaan kahvia ja valmistelemaan viimeisiä suunnitteluja.

Kaikki koulun pakut varattu ja Opelia ei saanu ottaa, joten VP antoi oman autonsa minulle ja toiseksi autoksi otettiin Pekkisen pieni oranssi auto. Meidän hillitön odotettu kuvausryhmä olikin yksi nuori vantaalainen poika nahkahousuissa. Mielestäni hän oli -14 pakkaseen nähden hieman alipukeutunut, ja vaikutti onnelliselta kun lainasin hänelle toista karvalakkiani.



Otettiin siis lumikengät, rinkat, lättytaikina ja lähettiin Äijäkoskelle hiimailemaan. Toivottavasti hän sai hyviä kuvia lumessa retkeilevistä eräopasopiskelijoista. Tämän jälkeen hän vielä haastatteli meitä sisällä, poika sanoi että ollaan oltu paras haastateltava ryhmä hänelle ikinä!

Tämän jälkeen totesimme, että on mielettömän hyvä ilma, ja oli pakko lähteä ulos tekemään jotain. Otettiin koulun rämäpaku, lumilaudat messiin ja nokka kohti Olosta. Siellä oli hiihtokisojen järjestelyt ja suksien voitelun testaukset täydessä käynnissä, mutta mentiin vähän syrjäisempään paikkaan riehumaan. Kyllä lautailun takia ryömii mäkeä ylös! Ainakin vielä tähän aikaan talvesta. Nähtiin kans Aino-Kaisa Saarinen. Ja juttelin pitkään ilmeisesti Lauri Lepistön suksienvoitelutestaajan kanssa. Oikea voitelu on tärkeää!




Väsyttää ihan mielettömästi, kotona leijuu yhä krapulapilvi pojista (ja ehkä vähän minustakin). Oon koko illan vetäny sellasia jäätäviä on-off -päikkäreitä ja hiimaillu jossain unen ja valveen rajamailla. Vois mennä jo kohta nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti