perjantai 1. marraskuuta 2013

Pikkuisen lunta ja tosi paljon räntää

Viime viikon torstaina oltiin Äkäslompolossa tutustumassa paikalliseen luontokeskukseen, jonka jälkeen menin Adrienille apukokiksi järjestämään ruokapiiriä. Meillä oli keittopäivä, ja kaikki ohjeet olivat ranskaksi. Valmistamieni asioiden määrät siis olivat oikeat, mutta ainesosista en ole varma... Alkukeiton ja pääruokakeiton jälkeen pidimme pienet pianokonsertot ennen jälkiruokaa (joka ei ollut keitto). Kaikki paikalla olleet Lumot osasivat soittaa edes vähän pianoa! Me oltiin Aden kans kyllä jo vähän muita odotellessa harjoiteltu parin viinilasillisen kanssa...!

Hyvä syy minkä takia mulla ei ole älypuhelinta: olisin netissä koko ajan. Hyvä syy minkä takia en raahaa läppäriä kouluun: olisin netissä koko ajan. Perjantaina raahasin, ja meni vähän opiskelu ohi koska esim. facebook ja Carcassonnen pelaaminen oli todella tarpeellista juuri silloin. Onneksi välillä jaettiin oppaita jokamiehenoikeuksista ja moottorisahan huollosta niin sentään pysyi kärryillä että missä mennään.

Koulusta olikin lähtö sitten viikonlopuksi jälleen Ouluun. Syy oli sunnuntaina pidettävät mummon hautajaiset, mutta toki sitä kaikkea muuta ehti järjestää sivuohjelmana... Matka oli jäätävä, aluksi ajettiin lumimyrskyssä, joka jossain välissä muuttui räntäsateeksi, joka jossain välissä oli vain vettä, kylmyyttä ja pimeyttä. Olin perjantain (Mersulla) kuskina, eli kirmasin oikopäätä Olgalle läksijäisiin (Olga muuttaa vihdoin Helsinkiin!) ja kävin yöllä leikkimässä Heikin kans vähän merellä ja Snookkerissa, ennen kuin kuskasin muoniolaisia nuoria! Olin unohtanut, että yöllä valvominen ei sovi minulle, mutta kaikesta selviää.

Lauantaina pyörähettiin keskustassa ettimässä krapulakänkkyä, jonka jälkeen kävin tuolla Pohjois-Oulussa moikkaamassa yhtä hienoa kaveria. Illalla Olga ja Hanna pyörähtivät kahville, katottii joku kaamos-aiheinen vampyyrikrapulakauhuelokuva ja käväsin vielä Teemulla kattomassa ko Teemu, Riku, Lauri ja Tuomo pelas tuppia.

Sunnuntaina oltiinkin sitten itse asiassa, eli mummun hautajaisissa Iissä. Hautajaiset olivat mulle vähän odotettua rankemmat (en ole pitkään aikaan ollut hautajaisissa, kun olen jotenkin aina jossain muualla...), mutta ei kai se iloinen tapahtuma koskaan ole. Ainakin näki taas pitkästä aikaa Iin sukulaisia, Tanjan kans puhuttiin että voitais ensi kesänä järjestää taas jokin serkkumiitti, olis kyllä hienoa. Paluumatkalla pysähdyttiin Torniossa ja Muonioon päästyäni kirmasin Pekkiselle opiskelemaan kasveja.

Olen monta aamua, päivää, iltaa ja yötä vain nähnyt mielessäni erilaisia sieniä ja kasveja sekä kuullut niiden kutsuvan minua. Toivottavasti pääsen tästä nyt eroon tämän lajitunnistuskokeen jälkeen...! Maanantaina oli siis lajitunnistuskoe, eli meiltä tentattiin kasveja, sieniä, jäkäliä, kääpiä, sammalia ja niveljalkaisia. Testi meni läpi, 202 lajista tentattiin 101 ja tein 6 virhettä kasveissa, 3 sienissä ja 1 niveljalkaisissa. Aika maksimisuoritus mulle, onneksi oli Pekkisen kans väännetyt hyvät muistisäännöt. ”Huomenna kaikki ottaa sitten kirveet mukaan kouluun!”, taisi olla ohje seuraavalle päivälle. Kaikki muu meni ohi, koska olin juuri oksentanut kokeen mukana kummankin aivosolun ulos.

Kokeen jälkeen jäätiin koululle tekemään nutukkaita, eli eräänlaisia poronnahkakenkiä. Pari tuntia putsattiin ja pehmitettiin nahan paloja raivokkaasti, jonka jälkeen tehtiin jonkinlainen sormustin, liittyy ilmeisesti tulevaan nutukkaiden valmistukseen. Meillä on talvella tulossa muutaman viikonloppua jolloin on tarkoitus valmistaa nämä kengät loppuun. Tämä ei siis kuulu opetussuunnitelmaan, haluttiin vain osallistua tällaiselle kurssille vapaa-ajalla! Tämän ja kivan pienen varpaidenkasteluraivojuoksulenkin (lumi alkaa sulaa vesisateessa...) jälkeen menin vielä Hannulle pelaamaan Settlers of Catania hänen, Lauran ja Teemun kanssa.

Tiistaiaamu alkoi kivasti koulussa moottorisahan anatomiaan tutustuen. Käytiin läpi perushuoltoa, jonka jälkeen saatiin kokeilla ulkona sahaamista! Täällä satoi yhä räntää vaakatasossa, joten emme päässeet kaatamaan puita (opettajat ovat kai sokerista?), mutta ehkä ensi viikolla! Tämän jälkeen teroiteltiin kirveitä ja puukkoja sekä lopuksi vielä vaihdettiin vaihteistoöljyt perämoottoriin ja katseltiin muutenkin miten se vörkkii. Aivan tehokasta siis! Koulun jälkeen oli tarkoitus mennä Joelin kans saliin heitteleen koreja, mutta saatiin huijattua mukaan myös Tero, Annika ja Mika, joten oltiinkin sitten pari tuntia pelaamassa koripalloa, jalkapalloa, sulkapalloa ja pingistä, sekä vähän kaikkea niiden väliltä... Illalla aiottiin katsoa leffoja Teron, Ainon ja Esan kanssa, mutta tv2:lla olikin Islam-ilta, joten siinähän se meidänkin ilta sujui rattoisasti seuraten tätä hämmästyttävää keskustelua.




Keskiviikkona oltiin puolen luokan kans päivä Jeriksellä voitelemassa Lumojen mettäsuksia sekä jotain Harrinivan pertsasuksia. Eipä tarvinu paljon käyttää aivotyöskentelyä tähänkään, eli aivan jees. Tuntui vaan tyhmältä voidella suksia kun oli satanu räntää taas viikkokausia. Ehkä ensi viikolla olis jo pakkasta...! Tämä viikko jäikin sitten kevyeksi ja lyhyeksi. Illalla vielä käytiin testaan tuo ala-asteen kiipeilyseinä, pelattiin säbää (katkasin mailan ja sain kaks mustelmaa vasemman käden etusormen päähän tästä hyvästä) ja yritin pakata sekä alustavasti ensi viikon Rospuutto-vaellukselle (lähtö maanantaina) että viikonlopuksi Ouluun. Tulin nimittäin eilen Ouluun että pääsen nyt viikonlopuksi kouluttamaan kisakurssille. Ja eihän sitä omaa autoa tarvi kun hoitaa asiansa hyvin; pääsin Ouluun Pekkisen kyydillä (tämä menossa Helsinkiin partiokisoihin) ja takaisin sunnuntaina Sievin mafian transitilla (Ville ja Jonne käy kai katsastaan auton Sievissä tai jotain?).

En tiedä oliko sattumaa mutta aurinko alkoi paistaa juuri kun päästiin pois Muoniosta. En ollutkaan nähnyt aurinkoa moneen päivään, kaipasin sitä jo nyt. Kaamoksen aikaan voi tulla hätä... Tuntuu aivan hullulta että on jo marraskuu ja enää kuukausi ennen ensimmäistä harjoittelua. Tämä vuosi on menny kyllä ihan sairaan nopeeta, justhan mä tulin vasta takas Suomeen tuolta maapallon toiselta puolelta?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti